ARKit'in Yeni Sürümü Çoklu Kullanıcı Desteği İçerecek

Apple, devam etmekte olan WWDC etkinliğinde, ARKit için gerçekleştirilen yeniliklerden ve AR için geliştirdiği yeni dosya formatından da bahsetti.

Apple geçtiğimiz sene iOS 11 ile birlikte ARKit ismini verdiği yeni artırılmış gerçeklik teknolojisini tanıtmıştı. AR teknolojisinin hayatımızda ve telefonlarımızdaki yerini sağlamlaştırmaya kararlı görünen Apple, WWDC 2018 etkinliğinde ise iOS 12 ile birlikte ARkit'in yeni sürümünü de tanıttı. ARKit artık çoklu kullanıcı özelliğine sahip olacak ve aynı anda birden fazla kullanıcı aynı atırılmış gerçeklik görüntüsünü deneyimleyebilecek.

ARKit'in bu yeni sürümü yeni özelliklerin yanında bazı geliştirmeleri de içeriyor. Bu geliştirmelerden en kritik olanı ise yüz tanıma konusu. ARKit 2, yüz tanımada ilk versiyona göre çok daha başarılı olacak.

Apple'ın duyurduğu bir diğer yenilik ise yeni dosya formatı USDZ. Bu yeni dosya formatı için Adobe ile ortaklık kurduğunu söyleyen Apple, Adobe'nin Creative Cloud hizmetlerinin bu yeni formatı destekleyeceğini belirtti. Yeni dosya formatını destekleyecek diğer programlar ise Autodesk, Quixel, Pixar, PTC ve Sketchfab.

Haber : WebTekno

Etiketler

Yorum Yap