XD Bedava Oldu

Dünyanın en büyük yazılım ve program şirketi Adobe’nin tasarımcılar için geliştirdiği ve normalde aylık 10 dolar (10$) olan Adobe XD yazılımı ücretsiz oldu.

Adobe XD nedir bundan bahsedelim biraz, websitesi ve uygulama örnekleri hazırlamak için sunulan bir program. Adobe’un ekim ayında Beta döneminden çıkardığı Adobe XD, websitesi ve uygulama örnekleri hazırlamak için tasarımcılar tarafından tercih edilen bir yazılımdı.

Adobe XD programı normalde ayda 10 dolar karşılığında sahip olunabilen Adobe XD aracı ücretsiz oldu. Tabii bu ücretsiz sınırsız mı yoksa kısa bir süreliğine mi, o tam olarak açıklanmadı. Ancak aylık ödeme yapılan program kısa süreliğine ücretsiz olamaz diyebiliriz. Adobe XD ile grafik tasarımcıların işleri daha da kolay hale getirmişti. Zira eskiden tasarımcılar Adobe‘nin bir başka yazılımı olan Photoshop‘u kullanıyorlardı. Photoshop daha gelişmiş özelliklere sahip olsa da fiyatı da o oranda yüksek olduğundan her tasarımcının kullanması mümkün olmuyordu.

Bu durumun farkında olan Adobe sonunda Adobe XD’yi de ücretsiz yaptı. Ücretsiz olan Adobe XD versiyonunda ücretlide olan bazı avantajlar bulunmuyor. Bunlar neler? Başlangıç Planı isimli sürümde tek seferde sadece tek bir tasarıma ve çevrimiçi paylaşıma izin veriliyor. Bu yüzden ücretliye göre biraz daha az işleve sahip. Fazlasını istiyorsanız ise yine 10 dolar gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor. Böylelikle yazılımı daha önce satın alan kişilerinde hakları korunmuş oluyor. Sizde Adobe XD’yi ücretsiz şekilde edinmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Etiketler

Yorum Yap