Apple Tasarım Ödülleri'nde İlk Kez Bir Türk Uygulaması Ödül Aldı! "Oddmar"

Apple Design Awards‘ta (Tasarım Ödülleri) ödül alan 10 oyun belli oldu. Eskişehir'de 4 kişi tarafından yönetilen MobGe isimli yerli oyun firması, ilk ödülden itibaren geçen 21 yıllık süre zarfında ödül kazanan ilk Türk oyun stüdyosu oldu.

Türk yazılımcılar, kendilerini gün geçtikçe geliştirmeye devam ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde bir Türk yazılımcının Apple'ın açığını bularak para ödülünü kazandığını paylaşmıştık. Bununla birlikte Apple'ın uygulama ve oyunlardaki tasarım, inovasyon ve teknolojilere ödül verdiği Apple Design Awards‘ta bir Türk oyun stüdyosu Apple'ın ödülüne layık görüldü. 

2014’de kurulan MobGe isimli oyun stüdyosunun ilk oyunu olan Oddmar, Vikinglerin büyüleyici dünyasına oyuncularını dahil ediyor. Kahramanımızla maceradan maceraya koştuğumuz Oddmar, özellikle detaylı grafikler, seslendirme ve kolay kontroller büyük bir dikkat çekiyor. 

 

MobGe hazırladığı Oddmar oyunu ile aldığı ödülle, Türk oyun sektörünün de bilinilirliğini arttıracak gibi görünüyor. Umuyoruz ilerleyen dönemlerde Eskişehir'den çıkmış oyun projesi diğer yazılımcılara da ilham kaynağı olur. Son olarak MobGe'nin ödüllü oyununa göz atmak ve stüdyoya destek olmak istiyorsanız, uygulamayı aşağıda bulabilirsiniz.

Oddmar link

Haber : WebTekno

Etiketler

Yorum Yap