PUBG KAN KAYBEDİYOR

PUBG Kan Kaybediyor! İşte Tüm Detaylar

Çıktığı günden bu zamana kadar en çok satan oyunlar arasında yer alan PUBG'nin oyuncu sayısı düşüşte. Peki bu durumun sebebi nedir? İşte cevabı...

Çıktığı günden bu zamana kadar en çok satan oyunlar arasında yer alan PUBG’nin oyuncu sayısı düşüşte. Peki bu durumun sebebi nedir? İşte cevabı…

Hatırlayacağınız üzere PUBG’ye 3 Mayıs tarihinde büyük bir güncelleme gelmişti. O güncellemenin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz hatta. Harita seçimi, yeni araba, silah parçaları ve silah dengeleri gibi. Silah dengesi ve yeni silah parçaları bir çok oyuncular tarafından beğenilmedi. Güncellemeden sonra PUBG’nin Steam sayfasındaki yorumlar da çoğunlukla olumsuz oldu.

PUBG Türkiye’de çıkış yaptığı tarihten bu yana oyuncu sayısı 2.5 Milyona (o günlük zirve) kadar çıkmıştı. Bugün itibariyle baktığımızda ise oyuncu sayısının 1.8 Milyonlara kadar gerilediğini görebiliyoruz. Oyunun çıktığı günden beri bir çok bug/hata meydana geldi. Bazıları çözülse de bazıları halen devam etmekte. Örnek olarak motorun sürekli bugda kalarak patlaması veya uçması, buggy’nin havada taklalar atması, uçaktan bütün oyuncuları atması gibi dahada sayabileceğimiz bir çok örnek bulunmaktadır. Aşağıdaki videoda da Twitch yayınısı olan Unlost’un karşılaştığı buga hep beraber bakalım.

Bir diğer Twittch yayıncısı olan wtcN yayını esnasında şöyle bir soru soruldu. Neden PUBG oynamıyorsun? Bu soruya şöyle cevap vermiştir.” Oyundan zevk almadığını, optimizasyon ve bugları çözmeleri yerine skin ve kıyafet çıkarıyorlar.” diye söylemiştir. İşte o yayındaki konuşmasının tamamamı aşağıdaki videoda. PUBG aslında güzel bir oyun ancak oyuna yenilikler getirmeleri yerine oyunda bulunan bug ve hataları düzeltmeleri daha iyi olabilir.

Bazı oyuncular PUBG’nin bu saçma buldukları hareketinden dolayı en büyük rakibi Fortnite’a geçmiş durumdalar. Bakalım PUBG kan kaybetmeye devam mı edecek yoksa artık oyuncu kaybettikçe aklı başına gelip yapmadığı, düzeltmediği bug/hatalarımı düzeltecek? Bunun cevabını ilerleyen dönemlerde hep birlikte göreceğiz.

 

Etiketler

Yorum Yap