Uber Bitiyor: Turizm Acenteleri Uber’e Kiraladıkları D2 Belgelerini Geri Topluyorlar

Resmi gazetede yayınlanan yeni düzenlemeyle birlikte Uber’e D2 turizm belgelerini kiralayan acenteler, bu belgeleri geri almaya başladı.

Geçtiğimiz salı günü milli gazetede yayınlanan bir duyuruyla, bir nevi Uber’in önü kesilmişti. Daha sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın; “UBER, Muber Diye Bir Şey Çıkmış. O İş Artık Bitti!" açıklamasıyla durum iyice netleşmiş oldu. Resmi gazetede yapılan duyuruya göre, aracın Uber tarafından kullanıldığı tespit edilirse, ilk etapta 50 uyarı cezası verilecek, 2’nci yakalanışta ise aracın D2 taşıma belgesinin 2 yıl iptal edilekti.

Bu haber sonrası adeta havalara uçan taksiciler, daha önce yaptıkları saldırgan tavırlardan dolayı halkın gözünde ciddi anlamda düşmüş olsalar da sürecin kendi lehlerine göre sonuçlandığı gördükleri için sevinçliler. Üstelik, gazetede yayınlanan yasa ve Erdoğan’ın açıklamalarının ardından, Uber’e D2 turizm belgesini kiralayan turizm acenteleri de belgelerini geri çekmeye başladılar.

Gazete Habertürk’ten Esra Boğazlıyan’ın yaptığı habere göre, karar çıktıktan sonra Uber araçlarının kullandığı D2 belgelerinin yüzde 30’u geri alındı. Eğer bu belgeler alınırsa kendi turizm işlerini de devam ettiremeyecek acenteler, belgelerini toplamaya devam ediyorlar.

Bu karar sonrasında işler tersine dönse de turizm acenteleri Uber’e kiraladıkları D2 belgesinden çok ciddi paralar kazanıyorlardı. Bir araç için 2000 TL civarında para alan acenteler, 50-60 belgeyi verdiklerinde aylık 120.000 TL gibi gelirler elde edebiliyordu.

Uber’in tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye’de tutunma çabaları sonuç vermeyecek gibi duruyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından sonra Amerika merkezli şirket, çok ciddi sıkıntılar yaşamaya başladı. Bakalım ilerleyen günlerde ne tür açıklamalar göreceğiz.

Haber : WebTekno

Etiketler

Yorum Yap