Kevin Fiege, Marvel Filmlerinin Neden Oscar Alamadığını Açıkladı

Marvel sinematik evreni, on sene içinde büyük bir gelişme kaydetti ve özellikle görsel anlamda oldukça başarılı filmler ortaya koyuyor. Ancak birkaç istisna dışında, Oscar ödülü almayı bir türlü başaramıyor.

Marvel Sinematik Evreni, on sene önce Iron Man'i seyirciyle buluşturduğu günden bu yana neredeyse 20 film yayınladı ve gelen her filmle birlikte başarı ve popülarite oranı da hızla arttı. Başarılı oyuncular, görsel efektler ve çizgi romana dayalı fantastik evreni sayesinde popüler sinema kültürünün bir numarası olmaya aday olsa da söz konusu 'ödüllendirilmek' olduğunda ne yazık ki Marvel'in yüzü bir türlü gülemedi.

Tabii ki geçmişte Oscar ödülü almış Marvel filmleri var, ancak sayı oldukça az. Şimdiye kadar 'en iyi erkek oyuncu' ile 'en iyi saç ve makyaj tasarımı' dallarında ödül alan Marvel, pek çok kez aday gösterilse de genelde elleri boş döndü. Doctor Strange, Avengers gibi filmler ile Oscar almasına büyük ihtimal verilen Marvel'in ödül alamamasının sebebi ise Marvel stüdyolarının başındaki Kevin Feige'e göre 'görmezden gelinmek'.

Feige, soru yöneltildiğinde “Onca görsel efekt çalışmalarını, uzay gemilerini ve milyar dolarlık gişe hasılatlarını görmezden gelmek kolay olabilir. Biz zaten farklı bir açıdan ödüllendirilmiş gibi hissediyoruz. Alfred Hitchcock da en iyi yönetmen Oscar’ını kazanamadı. Genel olarak ödül kazanmak güzel bir şey fakat her şey demek değil. Bu yüzden bir salon dolusu heyecanlı hayranı ödül kazanmaya tercih ederim.” diyerek konuya dair tavrını dile getirmiş.

Aslında Oscar ödüllerinin Marvel'a bir türlü verilmemesinin sebebi bir yandan da akademinin son yıllarda aldığı eleştirilerden sonra 'isme ödül verme' konusunda geri çekilmesi de olabilir. Son birkaç sene içerisinde Oscar ödülleri, popülarist bir hal aldığı için eleştirilmiş ve 'nitelikli sinema'ya destek vermesi konusunda bazı yorumlar almıştı. Marvel filmleri de her ne kadar başarılı olursa olsun 'nitelikli sinema' sınıfına tam olarak dahil olamıyor diyebiliriz.

Etiketler

Yorum Yap