En Popüler Blu-Ray Filmleri

DVD teknolojisinin ardından Sony’nin inovasyonuyla dünyaya kazandırılan Blu-Ray teknolojisi, görüntüleri daha canlı ve net olarak izleyiciye aktarmayı amaçlıyor. Bunu yaparken de herhangi bir konudan taviz vermiyor. Sizler için Blu-Ray teknolojisiyle birlikte keyif alabileceğiniz bazı film ve film serilerini öneri olarak derledik.

 Interstellar (2014)

Christopher Nolan’ın yazıp yönettiği Interstellar filmi, izleyiciye zaman ve mekan göreceliliğini anlatan olağanüstü bir film. Gerek hikayesi, gerek müzikleri, gerekse görsel tasarımları olarak seyircinin gönlüne taht kuran Interstellar, IMDb’de 8,5 puanla 31. sırada.

 Avatar (2009)

Titanic, Terminator, Aliens filmlerinin yönetmeni James Cameron tarafından yazılıp yönetilen Avatar, 2.787.965,087 dolar ile dünyada en fazla hasılat yapan film konumunda bulunuyor. Görsel şov ve dramatik bir hikayeye sahip olan Avatar, 3 tane de Oscar heykelciğine sahip.

 Matrix Serisi (1993-2003)

Wachowski kardeşlerin yazıp yönettiği Matrix felsefesini anlatan bu yapımlar, dünyada öyle büyük yankı uyandırdı ki, yüzlerce parodi filmi çekildi ve başka yapımlara konu oldu. Makineler tarafından yönetilen bir dünyaya doğan internet korsanı Neo’yu konu alan film serisi toplamda 4 Oscar sahibi. İzleyeceğiniz en kaliteli blue ray film serilerinden biri olacağından şüpheniz olmasın.

 The Lord of the Rings Serisi (2001-2003)

J.R.R. Tolkien’in yarattığı Orta Dünya’da geçen bir hikaye tüm fantastik eserlerin de başlıca ilham kaynağı oldu. Ki bunu Harry Potter’ın yazarı J.K. Rowling de itiraf ediyor. İşte böyle bir eseri beyaz perdeye yansıtarak sinemada çığır açan kişi ise usta yönetmen Peter Jackson. The Lord of the Rings üçlemesi toplamda 17 Oscar kazandı.

 Harry Potter Serisi (2001-2011)

J.K. Rowling tarafından yazılmış 7 kitaptan çekilmiş 8 filmlik bu seride, insan ve büyücü dünyası arasında bir yerde sıkışmış olan Harry Potter’ın bazen eğlenceli ve bazen de gerilimli macerasına tanık oluyoruz. Serinin etkisinden bir tüyo vermek gerekecekse, yazarı olan Rowling borç batağında bir kadınken şu an İngiltere’nin en zengin kadını konumunda.

 Fight Club (1999)

David Fincher’ın muhteşem kariyerinin belki de en iyi işi olan Fight Club, izleyicide büyük bir haz uyandırmakla kalmayıp aynı zaman da yıllarca süren bir hayranlık duygusu uyandırıyor. Bu arada unutmadan; dövüş kulübünün ilk kuralı dövüş kulübünden bahsetmemektir.

 Piyanist (2002)

Polonyalı bir Yahudi müzisyenin Alman işgali altındaki topraklarda çektiği sıkıntıları bizlere kullanılabilecek en dramatik dille anlatan Piyanist, aynı zamanda 3 Oscar sahibi. Hali hazırda hikayesi ve çekim teknikleriyle üstün olan film, Blu-Ray ile çok daha etkileyici geliyor.

 Oldeuboi (2002)

Uzakdoğu sinemasının en iyi örneklerinden birisi olan Oldeuboi, kapsadığı konu ve yönetmenin ince dokunuşlarıyla izleyiciye hayatı boyunca unutamayacağı anlar yaşatıyor. Kore yapımı film olan Oldeuboi o kadar iyi bir iş başardı ki, Amerikan sinemasında tamamen aynı konuya sahip kopyası da yapıldı.

Etiketler

Yorum Yap